KERKRADE - Voor eigen publiek in een vol Parkstad Limburg Stadion wist RodaJ C weer de aansluiting te vinden bij koploper Willem II door met het kleinst mogelijke te winnen van rivaal MVV. De enige treffer viel pas ver in blessuretijd: 1-0.

Roda JC had in de eerste helft meer balbezit, maar veel grote kansen waren er niet. MVV-doelman Romain Mattys was een sta-in-de-weg als Roda JC al tot een schot op doel kwam.

Roda-trainer Sibum liet bij de start van de tweede helft spits Metehan Güçlü invallen en bracht na een uur met Lennerd Daneels een volgende frisse aanvaller binnen de lijnen. Roda JC had de laatste drie thuiswedstrijden tegen MVV gewonnen. Die reeks leek tot een einde te komen, tot de bal in de 93ste minuut bij Daneels kwam. Waar centrumverdediger Matisse Didden twee minuten eerder nog de lat geraakt had, lukte het Daneels wel om de bevrijdende 1-0 te maken.