KERKRADE - Roda JC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, had vrijdagavond gehoopt in punten gelijk te komen met koploper Willem II en uit te lopen op nummer drie FC Groningen, maar de Limburgers liepen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap averij op: 1-1.

De ploeg van Bas Sibum kwam in ieder geval wel stormachtig uit de startblokken. Geheel volgens het wedstrijdbeeld stond het al snel op voorsprong Enrique Peña Zauner was de man die zich liet bejubelen. De Graafschap kwam daarna beter in de wedstrijd en met name Önal was met regelmaat een plaag voor de Limburgse achterhoede.

De tweede helft was spannend, al vielen er weinig grote kansen te noteren. Vijf minuten voor tijd was het Maas Willemsen die uit een hoekschop koppend de gelijkmaker scoorde, waardoor het publiek in het Parkstad Limburg Stadion teleurgesteld naar huis ging.

Roda JC liet zodoende na om in punten gelijk te komen met koploper Willem II dat zaterdagavond tegen MVV speelt. De andere concurrent, FC Groningen, komt eveneens zaterdagavond in actie. In de Euroborg is SC Cambuur te gast.