KERKRADE - Het was een schril contrast met een week eerder toen Roda JC op bezoek bij FC Volendam een achterstand ongedaan maakte en met 3-4 won. In eigen huis lieten de Limburgers nu zelf een voorsprong in rook opgaan. Tien minuten voor tijd leek er voor de thuisploeg nog niets aan de hand, maar door twee goals in drie minuten kwam Jong Ajax toch terug tot 2-2.

Roda JC was op slag van rust, na een gelijk opgaand duel, op voorsprong gekomen toen Erik Falkenburg een voorzet van Dylan Vente wist te verzilveren. Vente zelf zorgde na een uur spelen voor de 2-0 op aangeven van Patrick Pflücke.

De Limburgers zouden het duel geconcentreerd uit moeten spelen, maar in de laatste tien minuten gaat het alsnog mis. Jong Ajax krijgt eerst een strafschop die wordt benut door Naraysho Kasanwirjo en nauwelijks twee minuten later weet Enric Llansana de gelijkmaker binnen te koppen.