KERKRADE - Roda JC heeft vrijdagavond de zevende zege van het seizoen weten te boeken. De ploeg van trainer Bas Sibum, die zich eerder al verzekerde van de eerste periodetitel, versloeg Jong AZ.

Roda JC bleef een week eerder bij De Graafschap op een doelpuntloos gelijkspel steken, maar bleef niet lang in die teleurstelling hangen. De koploper zette Jong AZ van trainer Jan Sierksma op zakelijke wijze opzij. Niet voor het eerst dit seizoen was Sami Ouaissa de uitblinker bij de thuisploeg. De negentienjarige middenvelder opende op aangeven van Van der Heide de score en verdubbelde deze nog voor rust. Ouaissa zorgde zelfs nog bijna voor een hattrick. Bij de derde poging ging de bal echter net naast het doel.

Jong AZ maakte het na rust nog even spannend met de 2-1 uit een mooie vrije trap van Lewis Schouten, maar Roda herstelde de marge van twee dankzij Walid Ould-Chikh. De Limburgers hebben 22 punten gepakt in de eerste negen wedstrijden en vier punten voorsprong op de directe concurrentie. Jong AZ zakt door de nederlaag naar de dertiende plaats.