NIJMEGEN - NEC heeft zich goed hersteld na het medisch incident rond Bas Dost van afgelopen zondag bij AZ. In de eerste ronde van de KNVB-beker wonnen de Nijmegenaren in een doelpuntrijk duel met 5-3 van Roda JC.

In de eerste helft vlogen de doelpunten om de oren, mede omdat eerste-divisionist Roda JC zich niet verstopte. Zij namen al snel een voorsprong via Ouaissa, maar NEC herpakte zich snel middels treffers van Gonzales, Mattson en Van Rooij. De limburgers wisten echter van geen opgeven en nogmaals Ouaissa en Didden zorgden voor een 3-3 ruststand.

Na de rust vielen de doelpunten niet zo makkelijk en even leek het op een verlenging af te stevenen.In de slotfase trok NEC echter toch de wedstrijd naar zich toe door de tweede van Gonzales en het slotakkoord was voor Hoedemakers.