KERKRADE - Roda JC heeft vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd na een 4-1 zege op FC Den Bosch. De ploeg van Bas Sibum heeft na zeven wedstrijden vier punten voorsprong op de concurrentie.

Roda JC kent dus een spetterende seizoenstart en begon ook tegen FC Den Bosch voortvarend. Sami Ouaissa en Wesley Spieringhs leverden waarschuwingsschoten enlak voor rust was het vervolgens raak. Maximilian Schmid schoot binnen op aangeven van Boyd Reith.

Tien minuten na rust kwam Den Bosch met tien man te staan nadat Jaron Vicario rood kreeg voor een stevige charge op Spieringhs. Enrique Peña Zauner, Lennerd Daneels en Metehan Güçlü maakten een einde aan de spanning. Door een eigen doelpunt van Matisse Didden werd het uiteindelijk 4-1.