KERKRADE - Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft koploper Roda JC vrijdagavond de punten in eigen huis kunnen houden. Hekkensluiter Jong Ajax werd nipt met 2-1 aan de kant gezet.

Roda JC zag in de openingsfase een doelpunt van Walid Ould-Chikh nog afgekeurd worden, maar kwam na een kwartier alsnog op voorsprong via Enrique Peña Zauner. De Amsterdammers, voor het eerst onder leiding van trainer Yuri Rose bleven wel in de wedstrijd en maakten voor de rust nog gelijk. Nassef Chourak rondde knap af na een goede assist van Tristan Gooijer.

Roda nam na rust opnieuw de leiding en nu mocht Ould-Chikh wel juichen. De middenvelder schoot van afstand raak en dit bleek uiteindelijk de beslissende: 2-1.