HELMOND - Helmond Sport en Roda JC hebben het jaar afgesloten met een doelpuntrijke remise. Roda JC ziet door de 3-3 de achterstand op koploper Willem II vergroot worden tot zes punten. Bij Helmond Sport kroonde Giannis Botos zich tot man van de wedstrijd met een hattrick.

De Griek maakte zijn eerste twee treffers nog binnen het half uur. Kort na de tweede van Botos bracht Schmid de Limburgers dichterbij.

Na de rust kwam Roda JC zelfs op gelijke hoogte via Pena Zauner, maar nauwelijks een minuut later voltooide Botos zijn hattrick. Genoeg voor een zege was het echter niet, want diep in blessuretijd wist Walid Ould-Chikh toch nog een punt te redden voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Helmomnd Sport sluit 2023 af als nummer veertien in de stand.