HEERLEN - Van 15 september t/m 3 oktober 2021 maakt men een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten voor fietsers en voetgangers. Dit doet men bij de Spoorsingel ter hoogte van het Maankwartier. Tijdens deze periode zijn beide rijbanen van de Spoorsingel tussen de ingang van de parkeergarage bij het Maankwartier en de rotonde Kempkensweg afgesloten.


Bereikbaarheid parkeergarage Maankwartier

In de periode van 15 september t/m 3 oktober 2021 sluiten we beide rijbanen van de Spoorsingel tussen de ingang van de parkeergarage en de rotonde Kempkensweg af. De parkeergarage zal bereikbaar blijven voor auto’s vanuit de Looierstraat. De auto’s die de parkeergarage verlaten, kunnen alleen via de Looierstraat wegrijden. Hiervoor zullen we de huidige verkeerssituatie daar tijdelijk veranderen.

Rotonde Kempkensweg

De rotonde van de Kempkensweg blijft gewoon open. Verkeer afkomstig van de Groene Boord kan de Spoorsingel op rijden tot en met deze rotonde. Indien nodig kan het verkeer ook via deze rotonde weer terug rijden.

Omleiding

Fietsers en voetgangers worden ter plaatse van de werkzaamheden omgeleid. Tijdens de werkzaamheden worden alle (vracht)auto’s omgeleid via de cityring. Bekijk de omleiding (download PDF).

  • Komt u vanaf de Schaesbergerweg of Schandelerboord? Dan wordt u omgeleid via de Groene Boord, Putgraaf, Geerstraat en Looierstraat.
  • Komt u vanaf de Kloosterweg? Dan wordt u omgeleid via de Looierstraat, Geerstraat, Putgraaf en Groene Boord.

Vragen?

Neem contact met ons op via het centrale telefoonnummer 045-5605040 (of 14045). U kunt ook een mailtje sturen naar gemeente@heerlen.nl. Bekijk hier het plan voor de nieuwe oversteek.