HEERLEN - Zondag 30 oktober is de Dag van de Stilte. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan het belang van stilte in de omgeving en in uzelf. De gemeente Heerlen vraagt op deze dag aandacht voor de aan- of afwezigheid van geluid door een stiltewandeling te organiseren op zondag 30 oktober. Aanmelden voor de wandeling is mogelijk tot en met donderdag 27 oktober.

De Dag van de Stilte Sinds 2011 vindt de Dag van de Stilte plaats op de laatste zondag van oktober. Op deze dag worden er door het hele land stilteactiviteiten georganiseerd met als doel om aandacht te vragen voor het belang van stilte in onze buiten- en binnenwereld. Het ervaren van stilte is namelijk goed voor de rust in onszelf en voor ons welzijn, zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal vlak.

De stiltewandeling

Onder begeleiding van twee natuurgidsen, een paddenstoel- en bodemexpert, wordt een wandeling van ongeveer 8 kilometer gewandeld. Zoals de naam al zegt, wordt de wandeling voornamelijk in stilte bewandeld. Tijdens de wandeling zijn er enkele momenten waarop de natuurgidsen interessante plekken toelichten en er is de mogelijkheid om vragen te stellen.

Praktische informatie

De stiltewandeling begint stipt om 10.30 uur en eindigt rond 14.30 uur. Het startpunt van de wandeling is bij de ingang van het Aambos ter hoogte van de kruising Putgraaf en Groene Boord.

De wandeling gaat onder alle omstandigheden door. Zorg dus voor stevige schoenen en passende kleding voor de wandeling en het weer. De wandeling is geschikt voor mensen met een normale gezondheid. De wandelsnelheid ligt niet hoog, maar is niet geschikt voor mensen in een rolstoel of voor kinderwagens. Honden zijn welkom mits aangelijnd en onder controle.

Aanmelden

De gemeente zorgt voor een hapje en een drankje na afloop van de wandeling. Daarom wordt u vriendelijk verzocht om u uiterlijk donderdag 27 oktober op te geven voor de wandeling via gemeente@heerlen.nl o.v.v. stiltewandeling of telefonisch via het nummer 14 045.