HEERLEN - Winkelcentrum Giesen-Bautsch heeft zijn vierde 'Keurmerk Veilig Ondernemen'-ster ontvangen. De KVO-ster en het bijbehorende certificaat is een waardering voor een goede samenwerking op het gebied van veilig ondernemen tussen ondernemers, politie, brandweer, buurtorganisatie SBOH en gemeente Heerlen. Deze samenwerking is bekrachtigd in een convenant, waarin de partijen de samenwerking voor de komende drie jaar vastleggen.

Wat is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)?
Het KVO-traject helpt ondernemers om samen met politie, brandweer en gemeente te zorgen voor een schoon, goed onderhouden en veilig winkelgebied. Deze partijen hebben samen in kaart gebracht wat er in het winkelcentrum in de toekomst nog beter zou kunnen en hoe daarin samen opgetrokken kan worden. In het KVO hebben partijen afspraken gemaakt om in de toekomst samen aan verbetering te werken.

Keurmerk verhoogt veiligheidsgevoel
Onderzoek laat zien dat winkelgebieden die volgens de KVO-methodiek samenwerken, zowel subjectief als objectief, veiliger worden. In winkelgebieden en bedrijventerreinen met een KVO daalt de criminaliteit en stijgt het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en klanten.

Gemeente waardeert inzet
De ondernemersorganisatie heeft de, bij de KVO-ster horende, stoeptegel ondertussen geplaatst. De gemeente Heerlen waardeert de inzet van ondernemers en partners om samen te werken aan een veiliger en schoner winkelcentrum.