HEERLEN - Gemeente Heerlen, Domein Maatschappij - Team Beleid Maatschappij, is op zoek naar een Medewerker Beleidsondersteuning. Interesse? Reageer dan voor 12 november 2022.

Team Beleid Maatschappij

Team Beleid Maatschappij is een samenvoeging van alle beleidsmedewerkers en –ondersteuners en contractmanagers op de volgende beleidsterreinen: Wmo, ouderenbeleid, inclusief beleid, informele zorg, integratiebeleid, jeugd(zorg), openbare orde en veiligheid, inkomensondersteunings- en armoedebeleid en volksgezondheid. Het team is verantwoordelijk voor het beleid en de regievoering op genoemde terreinen en deels ook voor het realiseren van de uitvoering daarvan. Opgave van het team is o.a. het verder integreren van het veiligheidsbeleid en het sociaal beleid. Binnen dit team werken ook de beleidsmedewerkers op het terrein van maatschappelijke opvang en beschermd wonen. Deze taken voert Heerlen uit als centrumgemeente, voor alle gemeenten van de regio Parkstad. Er bestaat een nauwe samenwerking met de collega’s in de andere gemeenten.

In 2022 is gewerkt aan een herijking van het Beschermd Wonen. Er is een nieuwe inkoopstrategie vorm gegeven: via een subsidietender hebben samenwerkende instellingen de kans gekregen in te schrijven. De gemeenten willen subsidie verlenen aan één breed en veelkleurig samenwerkingsverband, dat verantwoordelijk is voor alle cliënten die Beschermd Wonen nodig hebben. Deze subsidie wordt verleend in de vorm van een lumpsum-bedrag. De gemeenten bepalen (via de toegangsmedewerkers) of iemand in aanmerking komt voor Beschermd Wonen, en aan welke doelen gewerkt moet worden. Het samenwerkingsverband bepaalt hoe hieraan gewerkt wordt en door welke organisatie.

Voor het team dat zich met maatschappelijke opvang en beschermd wonen bezighoudt, op zoek naar een Medewerker Beleidsondersteuning (0,8 fte)

Als medewerker beleidsondersteuning maak je onderdeel uit van een team van beleidsmedewerkers en een contractmanager. Samen ontwikkelen en implementeren jullie beleid gericht op het verbeteren van de opvang en het beschermd wonen binnen Parkstad.

Wat ga je doen?

Je werkt nauw samen met de beleidsmedewerkers en de contractmanager op dit terrein. Je ondersteunt hen bij het:

 • verzamelen van gegevens
 • maken en bewaken van planningen
 • zorgen voor een goede communicatie intern en extern
 • afhandelen van subsidieaanvragen
 • organiseren van bijeenkomsten
 • plannen van afspraken
 • verslaglegging van gesprekken

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau, blijkend uit opleiding en/of werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein.
 • Je hebt ervaring als beleidsondersteuner en je wordt enthousiast van het werken in een dynamische, politiek gevoelige en complexe omgeving.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent tactvol en kunt je verplaatsen in de wensen en behoeften van anderen.
 • Je hebt analytisch vermogen.
 • Je bent energiek, proactief en dienstverlenend.
 • Je kunt je nieuwe onderwerpen snel eigen te maken
 • Als onderdeel van een team van medewerkers op hetzelfde terrein, ben je een teamspeler en gericht op het samen bereiken van resultaten.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn (één jaar). De functie is ingeschaald in schaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.581,- en maximaal € 3.732,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om wekelijks extra uren (naar rato van een fulltime fte) te werken. Daarmee bouw je extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij onze eigen sportstimuleringsregeling. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie met vermelding van vacaturenummer 22129 t.a.v. Jeroen Eijkenboom, Manager Team Beleid Maatschappij, naar ons secretariaat via e-mail: j.ubachs@heerlen.nl. Je kan solliciteren tot en met vrijdag 11 november. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de functie stuur dan een e-mail, met je telefoonnummer, naar of Ank Jacobs, strategisch beleidsmedewerker Maatschappij (e-mail a.jacobs@heerlen.nl) of naar Joke ten Thije, strategisch beleidsmedewerker Beschermd Wonen (e-mail: J.ten.Thije@heerlen.nl ) Ank of Joke neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op! Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met mevr. Brigitte van der Mark, P&O adviseur domein Maatschappij (045-5604 693).

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Als zowel een interne als externe kandidaat geschikt zijn voor een functie, dan krijgt de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.