HEERLEN - Team Functioneel Beheer van de gemeente Heerlen is op zoek naar een Functioneel Beheerder. Interesse? Reageer dan voor 11 augustus 2022.

Heb jij ervaring als functioneel beheerder? Vind je kwaliteit van je werk en dienstverlening belangrijk? Word jij warm van het doorgronden van de werking van applicaties? Vind jij het leuk om je klanten te adviseren en te ondersteunen? Dan is de functie functioneel beheerder bij de gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer dan voor 11 augustus 2022.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s in de rol van functioneel beheerder. Hierbij is het van belang dat je HBO werk- en denkniveau hebt en van vele markten thuis bent. Je weet veel van ICT, je stelt je (interne) klant centraal, bent een volwaardig gesprekspartner, je bent een verbinder en weet snel de vraag achter de vraag te achterhalen. Daarnaast ben je vertrouwd met de informatievoorziening. Ervaring op het gebied van gemeentelijke applicaties zoals van o.a. Centric is een absolute pré. Tot slot is het van belang dat je klantvriendelijk bent. Jij bent immers de vraagbaak voor je collega’s die de systemen moeten gebruiken.

Hoe kan jouw dag eruit zien?

Je start je dag met het openen van de systemen waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je checkt de openstaande meldingen en handelt deze af. Vervolgens ga je in overleg met jouw collega functioneel beheerders. Zij zijn verantwoordelijk voor andere systemen die samenhangen met de systemen waarvoor jij verantwoordelijk bent. Samen werken jullie aan een kwaliteitsimpuls van de totale informatievoorziening. Jullie zetten een aantal vervolgstappen uit en bespreken welke acties nog moeten worden uitgevoerd. Daarna is het tijd voor lunch. Na de lunch geef je een gebruikerstraining voor nieuwe medewerkers. Vervolgens pak je de elektrische fiets van de gemeente Heerlen richting het kantoor van Parkstad IT, hier heb je een overleg over een grote wijziging in een systeem die zij gaan doorvoeren. Dan word je gebeld: het systeem waarvoor jij verantwoordelijk bent heeft een grote storing. Je fietst terug en bent tot 19.00 uur bezig om het op te lossen. Wat later dan verwacht ga je voldaan naar huis. Heb je dat toch maar mooi geregeld, en die uurtjes extra, die gebruik je om een keer iets eerder te gaan borrelen.

Jouw team

Team Functioneel Beheer bestaat uit een aantal clusters die allemaal een specifieke focus hebben. In het gehele team zijn ruim 20 collega’s werkzaam die dagelijks 1200 collega’s ondersteunen, om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Heerlen en haar inwoners. Het team is verantwoordelijk voor het beheer van alle applicaties van de gemeente Heerlen en deze op een kwalitatief niveau te brengen en te houden. Team Functioneel Beheer werkt nauw samen met Team Informatie Management en Parkstad IT en is gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen in stand houden van de gemeentelijke informatievoorziening. Daarnaast ondersteunen zij in de optimalisatie van de werkprocessen en zijn zij verantwoordelijk voor het beheer van gebruikersprofielen in de organisatie. Naast een verantwoordelijk team, is het een gezellig team met ruimte voor humor en vooral veel teamspirit.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, structurele functie van 2 FTE. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. De functie is ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal €2.865, - en maximaal €4.208, - (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij onze eigen sportstimuleringsregeling. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie onder vermelding van vacaturenummer 22087 naar het secretariaat van domein Middelen (secretariaat-Middelen@heerlen.nl) t.a.v. R. Schut (Manager Team Functioneel Beheer). Voor meer informatie kun je terecht bij D. Custers, Functioneel Beheerder, e-mail: d.custers@heerlen.nl, tel. 06-14949844.

Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met R. Veenstra (adviseur Personeel & Organisatie) via e-mail: r.veenstra@heerlen.nl. Je kan solliciteren tot en met 10 augustus 2022.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.