HEERLEN - Heerlen heeft er een prachtige nieuwe locatie bij: Park Romana. Vrijdag vond de feestelijke opening plaats van dit tijdelijke groene paradijsje op het Raadhuisplein, midden in het Romeins Kwartier. Dit gebeurde heel toepasselijk met een huwelijk. Trouwambtenaar was voor de gelegenheid locoburgemeester Jordy Clemens.


Bijzonder moment

Het jawoord klonk door het park en de bruid en bruidegom straalden van geluk. En wie kan ze dat kwalijk nemen? Park Romana is betoverend met zijn groene omgeving en intieme sfeer. Het was een dag waarop liefde en vreugde samenkomen, en het bruidspaar kon rekenen op de aanwezigheid van hun dierbaren om dit bijzondere moment te vieren. Familieleden, vrienden, bewoners uit de buurt, ondernemers en collega's hebben zich verzameld om getuige te zijn van deze speciale gelegenheid.

Meer dan trouwplek

Park Romana is niet alleen een plek voor bruiloften. Het park, met meer dan 400 nieuwe bomen en struiken, is er voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning in het midden van de drukke stad. Of je nu wilt picknicken in de schaduw of gewoon wilt genieten van een boek op een bankje, dit park biedt een oase van groen.

Wethouder centrumontwikkeling en locoburgemeester Clemens is enthousiast over deze unieke locatie: "Park Romana biedt niet alleen groene ruimtes, maar ook ruimte voor ontmoeting, speelsheid en archeologie. Het weerspiegelt de levendigheid en dynamiek van Heerlen." Hij roept dan ook alle inwoners op om zelf te komen genieten van de nieuwe magie van dit parkje.

Samen maken we de stad

De herinrichting van het Raadhuisplein is onderdeel van de aanpak ‘Samen maken we de Stad’, waarbij wordt ingezet op een groener, levendiger en bekender centrum. Het centrum van Heerlen is een ontmoetingsplek, woonplek, werkplek, winkelgebied en uitgaansgebied tegelijk en bovendien centrumstad voor de regio Parkstad. Hierbij werkt de gemeente Heerlen samen met het Ministerie van BZK, Provincie Limburg, IBA Parkstad en Stadsregio Parkstad Limburg. Samen met hen, én met bewoners, ondernemers, bezoekers, bedrijven, organisaties etc. maken ze de stad.

De definitieve herinrichting van het Raadhuisplein zal na de zomer van 2024 plaatsvinden. Tot die tijd blijft Park Romana voor iedereen beschikbaar en zal er tussen het tijdelijk groen archeologisch onderzoek plaatsvinden.