HEERLEN - Actrice en presentatrice Kiki van Aubel geeft aanstaande donderdagavond 31 augustus om 19.00 uur op eigen theatrale wijze een speelse rondleiding langs alle Stad-als-Speeltuinelementen die de bezoekers van de Heerlense binnenstad laten dansen, spelen, klimmen, fietsen, schaken, skaten en genieten. Als bonus is er ook de primeur van een nieuw element, de zoötroop. Het verzamel- en startpunt van de wandeling is het Stationsplein, onderaan de roltrap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


Wethouder Jordy Clemens: “De Stad als Speeltuin verbindt de stad en mensen op een vrolijke en frivole manier. Je ontmoet elkaar daar, maakt een praatje, hebt samen plezier. Daarom maken we nu al plannen voor nieuwe installaties. Het wordt steeds leuker in Heerlen.”

Zoötroop D'r Bickel

De primeur betreft de onthulling van de zoötroop; een van de eerste animatie-apparaten die we kennen. Zoötroop D’r Bickel verwijst naar het gereedschap waarmee in de beginjaren de kolen in de mijnen werden losgehakt. Maar een bikkel is ook een harde werker, zoals de mijnwerkers waren. De zoötroop verwijst naar beide aspecten. Het kunstwerk is bedacht door Lanka Kalmijn (21), student aan de opleiding Communication and Multimedia Design van Zuyd Hogeschool en samen met Relim Metaal gerealiseerd.

Stad als Speeltuin

De Stad als Speeltuin is een initiatief van de gemeente Heerlen. In het kader van de Stadmaakweek tijdens Cultura Nova wordt iedereen die dat leuk vindt op 31 augustus om 19.00 uur rondgeleid om het zelf te ervaren. De tour gaat onder meer langs de Walk Walk Dance waarmee je je eigen muziek kunt componeren, meerdere speelse stadsmeubels, een reuzeschaakspel, vijf minibiebs, twee imposante ridders, een geluidswandeling en tal van builder- en freerunroutes. Kijk voor meer informatie en de exacte locaties op: www.stadalsspeeltuin.nl.