HEERLEN - Afgelopen woensdag is het nieuwe Kind- en Buurtcentrum Paulus geopend in de wijk Passart. Een mijlpaal die in aanwezigheid van onder andere wethouder Jordy Clemens, directeur van basisschool Paulus Christian van den Brekel, directeur van JENS helpt Sven Balk, directrice van STAND-BY Heerlen Peggy Weelen, leerlingen en personeelsleden feestelijk werd gevierd.


Werkzaamheden nieuwbouw Kind- en Buurtcentrum Paulus afgerond

De opening van het nieuwe gebouw stond in het teken van diverse festiviteiten, waarbij de Paulusschool en het buurtpunt Lauriertje nu officieel zijn samengevoegd tot Kind- en Buurtcentrum Paulus. Het buurtpunt wordt beheerd door Heerlen STAND-BY en JENS helpt.

In de ochtend was er een vrije inloop georganiseerd door het Buurtcentrum voor de direct omwonenden. Later in de middag is het Kind- en Buurtcentrum Paulus officieel geopend door wethouder Jordy Clemens, directeur van basisschool Paulus Christian van den Brekel, directeur van JENS helpt Sven Balk en directrice van STAND-BY Heerlen Peggy Weelen.

Gemeente en onderwijs zorgen samen voor toekomstbestendige scholen

De gemeente Heerlen heeft de kwaliteit van onderwijs hoog in het vaandel staan. Jordy Clemens, wethouder onderwijs: ‘Met het nieuwe Kindcentrum krijgt de Passart een nieuw thuis voor de buurt. Een gebouw dat klaar is voor de toekomst en waarmee de school en alle andere partners weer jarenlang vooruit kunnen’.