HEERLEN - Heerlen-Centrum heeft er sinds dinsdag vier nieuwe minibiebjes bij. Bewoners en bezoekers vinden de vrolijk beschilderde biebjes met boeken bij het Bètahuis aan het Wilhelminaplein, Kakauw in de Oranje Nassaustraat, Boekhandel Van der Velden-Van Dam op de Promenade en De Boekensteun aan de Akerstraat. Iedereen mag er gratis een boek naar keuze uithalen of inzetten. Vrijwillige bibliothecarissen zorgen voor het wisselen van boeken en het beheer van de kastjes.


De minibiebs zijn een voorbeeld van hoe je samen aan een levendiger stadscentrum werkt. Niet alleen dankzij de vrijwillige inzet van de locaties en de bibliothecarissen. De meubels zijn fraai beschilderd door stichting Uggla: een kleinschalige dagopvang uit Valkenburg voor mensen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking en voor ouderen.

Samen

Een minibieb heeft eigenlijk alleen maar positieve kanten. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Het nodigt uit tot het lezen van een boek op een bankje in de stad. Maar zo’n klein biebje heeft ook een sociaal element, het brengt mensen samen. En daarbij: het is ook weer een nieuw speels kunstwerkje dat past in onze stad. Je wordt blij als je ernaar kijkt.” Naast deze vier nieuwe biebjes, staat er ook een in de stationshal in Maankwartier.

Stad als Speeltuin

De minibiebjes maken deel uit van het project ‘Stad als Speeltuin’ waarin Heerlen gaat voor de glimlach op het gezicht van inwoners en bezoekers. De gedachte is dat daar waar leuke en gekke dingen gebeuren, het fijn is om te wonen, te werken en te bezoeken. In de komende weken worden er nog meer speelse elementen aan de binnenstad van Heerlen toegevoegd.