HEERLEN - Maandag 26 september start de landelijke Week tegen Pesten op scholen. Pesten is beschadigend en kan veel leed veroorzaken. Vooral kinderen en jongeren zijn hierbij kwetsbaar. Pesten kan heel verstorend werken op hun ontwikkeling. Vaak ook merken ouders of mensen om het slachtoffer heen wel wat aan de hand is, maar weten ze niet wat ze tegen pesten kunnen doen. Vanwege de grote impact die pesten heeft, ondersteunt de gemeente Heerlen de landelijke actie en vragen wij extra aandacht hiervoor, onder andere op social media.

Speciale les in Heerlen

In deze Week tegen Pesten geeft stichting HALT* een speciale les op basisschool Eikenderveld. Deze les is bedoeld om leerlingen bewust te maken van cyberpesten en de gevolgen hiervan. Jordy Clemens, wethouder Onderwijs is er bij om te mee te luisteren en in gesprek te gaan met de leerlingen hierover. Dit gebeurt op donderdag 29 september a.s.

Wethouder Jordy Clemens (onderwijs) hierover: ‘Pesten komt overal voor. Tussen kinderen op school maar ook door volwassenen op de werkvloer. We móeten het met elkaar hebben over de enorme impact die pesten op mensen kan hebben. En we moeten ervoor zorgen dat het stopt.’

Gratis lesmateriaal

Via de landelijke site www.weektegenpesten.com kunnen scholen gratis lesmateriaal vinden. Dit jaar gaat het om ‘Grapje, moet toch kunnen?!’ Hiermee kunnen scholen gemakkelijk het gesprek aangaan over dit thema.

Verder kunt u informatie vinden op de volgende websites (u verlaat onze site):

* Stichting HALt heeft een taak in het pestprotocol voor het onderwijs. HALT legt de pestincidenten in het onderwijs vast.