HEERLEN - De belastingdienst stelt een speciaal nummer en e-mailadres in voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg. Ook kunnen mensen uit Heerlen elke woensdagochtend op afspraak terecht op een speciaal spreekuur om problemen en hulp door de Belastingdienst te bespreken. De Belastingdienst wil hulp met belastingzaken afgestemd op de persoonlijke situatie. Lees hier het volledige bericht over de hulp van de Belastingdienst.

Belastingdienst stelt speciaal nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen watersnood
Als alles onder water heeft gestaan weet je soms niet waar je moet beginnen. Mensen zijn op zoek naar de juiste hulp bij het opbouwen van hun huis en/of hun onderneming. Daarbij gaat het om voor de hand liggende zaken als schadevergoedingen, maar ook om zaken waar je niet meteen aan denkt. Zoals belastingzaken. Daarom biedt de Belastingdienst graag hulp aan.

Vanuit de belastingkantoren Maastricht en Venlo bieden we hulp aan in overleg met betrokken gemeenten en andere hulpinstanties.

Wat bieden we voor dienstverlening aan?
Burgers en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood bieden we hulp aan bij belastingzaken. Hierbij passen we maatwerk toe. We houden daarbij rekening met de persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden.

Voor ondernemers kunt u daarbij denken aan:
- waar nodig bieden van hulp zodat aangiften versneld afgehandeld kunnen worden en teruggaven eerder verleend kunnen worden;
- het herstellen van (geautomatiseerd) opgelegde boetes bij het betalen van b.v. de BTW en of Loon aangifte; .
- mogelijkheden bespreken van versnelde behandeling van voorlopige verliesverrekening.

Voor zowel ondernemers als burgers kunt u denken aan dienstverlening als:
- het verlenen van tijdelijk uitstel van belastingbetaling;
- bieden van hulp bij het tijdelijk stopzetten van motorrijtuigenbelasting.

Maar natuurlijk kunt u ook voor andere fiscale vragen in verband met de watersnood contact met ons opnemen.

Waar kunt u terecht?
Als u vragen over belastingzaken heeft als gevolg van de watersnood, kunt u gebruik maken van het speciale telefoonnummer 088-15 42 600 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Uw vragen kunt u ook mailen naar wateroverlast@belastingdienst.nl

Ondernemers die gebruik maken van een fiscaal adviseur kunnen zich via hun adviseur melden op het hierboven genoemde e-mailadres of telefoonnummer. Daarnaast heeft de Belastingdienst bij de gemeente Heerlen een loket ingericht. De spreekuurtijd voor dit loket is op: Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur (Locatie Maanplein 88, Heerlen)

Indien u gebruik wilt maken van dit spreekuur kunt u een afspraak maken door een bericht te sturen aan wateroverlast@belastingdienst.nl of bel met 088-15 42 600.

We begrijpen dat u in een periode van wederopbouw alle steun kunt gebruiken. Met de dienstverlening die we als Belastingdienst willen bieden hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het weer op orde krijgen van uw leven, werk en bedrijf.