DOETINCHEM - In het eerste speelweekend van de Keuken Kampioen Divisie is De Graafschap met lege handen blijven staan en heeft Roda JC de leiding gepakt. In Doetinchem kon de thuisploeg geen moment een vuist maken en de Limburgers profiteerden optimaal door met 0-3 te zegevieren.

In mei zorgde Roda JC er nog voor dat De Graafschap promotie mis liep en men zou denken dat de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Reinier Robbemond gebrand was op revanche. In een open eerste helft vielen er geen doelpunten al waren er wel kansen. Roda JC werd iets vaker gevaarlijk maar de thuisploeg was het dichtst bij de openingstreffer toen Giovanni Korte de lat raakte.

Na de rust werd er wel snel gescoord toen de van Waasland-Beveren overgekomen Denzel Jubitana de gasten van dichtbij op voorsprong kon zetten. Hetzelfde deed hij acht minuten later opnieuw en hiermee zat Roda JC plotseling op rozen. Na een korte onderbreking door vuurwerk overlast probeerde Robbemond ook wat vuurwerk op het veld te krijgen. De Graafschap probeerde het dan ook wel, maar kreeg in de slotfase definitief het deksel op de neus bij de 0-3 van Patrick Pflücke.