VELSEN-ZUID - Telstar is vrijdagavond op schlemielige wijze onderuit gegaan tegen het geplaagde Roda JC. De Limburgers, zowel in een crisis, als in een soort van "soap" verkerend, wisten vlak voor tijd de overwinning te stelen in Velsen-Zuid.

De thuisploeg wilde zich laten zien na de forse nederlaag van een week eerder en deed dat voor eigen publiek ook. Met name de buitenspelers Tavsan en Fernades zorgden voor veel dreiging, en er waren kansen voor Najah en Fernadez, maar toch ging met met 0-0 rusten.

Terwijl Roda JC nauwelijks iets had laten zien profiteerde Ike Ugbo kort na rust wel van balverlies van Frank Korpershoek en was het vanuit het niets 0-1. De terechte gelijkmaker viel halverwege de tweede helft toen keeper Muytens een schot van Tavsan keerde, maar Glynor Plet op de juiste plek stond om de rebound te benutten: 1-1. Het lukte Telstar echter niet om door te drukken en met nog drie minuten op de klok wisten de Limburgers, tegen de verhouding in de zege te grijpen. Werker kopte tegen de paal waarna Verburgh de Witte Leeuwen in rouw dompelde: 1-2.