HELMOND - Met Helmond Sport en Roda JC troffen vrijdagavond twee ploegen elkaar die in uitstekende vorm verkeren. De goede reeks van Roda JC werd nog even voortgezet want de ploeg van Jurgen Streppel behaalde zijn vijfde zege op rij, terwijl de Helmonders voor het eerst in negen wedstrijden weer eens verloren.

Streppel was tegen zijn voormalige ploeg vooral de gelukkigste want de Helmonders hadden op zijn minst een punt verdiend. Toch waren het de Limburgers die op voorsprong kwamen toen Patrick Pflücke een voorzet van Thijmen Goppel tegen de touwen schoot. Helmond Sport herpakte zich en kreeg kans op kans, waarvan er slechts één werd benut. Kort voor rust wist Arno van Keilegom voor de welverdiende gelijkmaker te zorgen.

De tweede helft was van beduidend minder niveau en leken ook de krachten bij beide teams langzaam weg te vloeien. Het duel leek dan ook op een puntendeling te eindigen totdat invaller Dylan Vente vlak voor tijd alsnog voor een Limburgse zege wist te zorgen: 1-2.