MAASTRICHT - De enige Limburgse derby in de Keuken Kampioen Divisie heeft voor de tweede keer dit seizoen een zege opgeleverd voor Roda JC. MVV kende een bliksemstart met een 2-0 voorsprong, maar deze werd door de gasten al voor rust weggepoetst.

Na de eerdere 2-0 zege in Kerkrade liep in het in de Maastrichtse Geusselt in eerste instantie heel anders. In een open wedstrijd hadden beide ploegen al een kans om zeep geholpen toen Jerome Deom op aangeven van Rico Zeegers de score opende. Zes minuten later kon Roda-keeper Hoekstra opnieuw vissen en nu was Deom de aangever en Joy-Lance Mickels de afmaker.

MVV leek op rozen te zitten, maar halverwege de eerste helft kwam Roda JC terug toen Patrick Pflücke de bal van afstand achter keeper Havekotte schoot. Tien minuten later werd het zelfs gelijk toen Thijmen Goppel de bal inbracht en Richard jensen van dichtbij kon intikken. Of dat nog niet genoeg was wist Fabian Serrarens de wedstrijd zelfs volledig te doen kantelen door kort voor rust de 2-3 te maken.

Het werd voor MVV een nog zwaardere opgave toen Thibaut van Acker vijf minuten na rust een overtreding beging op Serrarens en met rood kon vertrokken. Toen Richard Jensen even later de 2-4 tegen de touwen kopte was de wedstrijd feitelijk beslist en kon Roda JC het duel geconcentreerd uitspelen.