ROTTERDAM - Met de derde overwinning op rij heeft Roda JC zich vaster in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De ploeg van Jurgen Streppel wist maandagavond met 1-3 te zegevieren.

Waar wellicht een moeilijke wedstrijd werd verwacht in Kralingen daar was Roda JC vanaf de eerste balomwenteling de betere ploeg. Zo krijgen Pflücke, Serrarens, Goppel en Jensen al mogelijkheden en na een half uur is Serrarens dichtbij, maar gaat de bal via keeper Damen tegen de paal. Tussendoor moet de Roda-defensie wel alert blijven op topscorer Omarsson die tweemaal ontsnapt, maar het vizier eveneens niet op scherp heeft. Acht minuten voor de rust volgt de verdiende voorsprong voor Roda JC als Damen een schot van Pflücke niet onder controle krijgt en Erik Falkenburg attent is bij de rebound: 0-1.

Na de pauze houden de Limburgers de controle en krijgt het opnieuw een handvol kansen. Daarbij ogen keeper Hoekstra en de defensie onder leiding van Kees Luijckx weer solide en weet men het gevaar van de thuisploeg te beteugelen. Twintig minuten voor tijd slaan de gasten opnieuw toe via invaller Dylan Vente na goed voorbereidend werk van Goppel. Het duel is definitief beslist als Benjamin Bouchouari aan een mooie dribbel begint en doelman Damen kansloos laat. Daar doet ook een latet tegentreffer van Siebe Horemans niets aan af.