KERKRADE - MVV blijft in een moeilijke fase zitten nadat de eerste helft van de competitie zo goed verliep. Zondag ging men onderuit in de Limburgse derby tegen Roda JC.

Aanvoerder Matteo Waem wist de Maastrichtenaren nog wel op het juiste spoor te zetten, door na ruim twintig minuten raak te koppen uit een hoekschop. Voor de centrale verdediger betekende het zijn eerste goal voor MVV. Roda JC moest in de achtervolging en kreeg in het restant van de eerste helft al een paar kansen op de gelijkmaker.

Een kwartier na rust viel die dan ook voor de thuisploeg waar eveneens de aanvoerder scoorde. Nils Röseler kopte op aangeven van Dylan Vente de 1-1 tegen de touwen. MVV was het na de gelijkmaker even helemaal kwijt en het wachten was op een volgende treffer van Roda JC. Die viel toen Terrence Douglas raak kopte uit een hoekschop: 2-1. Het bleek de winnende goal te zijn, hetgeen betekent dat Roda nu nog maar één punt minder heeft dan het verder wegzakkende MVV.