KERKRADE - In een aantrekkelijk duel heeft Roda JC zaterdagmiddag met 3-1 weten te winnen van Excelsior. De Limburgers klimmen daardoor naar het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie en komen in punten gelijk met de Kralingers.

Bij Excelsior draait dit seizoen veel om topscorer Elias Mar Omarsson. De aanvaller liet zich ook in het Parkstad Limburg Stadion weer zien. Pal nadat Thijmen Goppel namens de thuisclub de paal had geraakt dook de spits aan de rechterkant op om al in de zevende minuut de score te openen: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Goppel mocht de sterk spelende Fabian Serrarens zijn eerste doelpunt in Limburgse dienst maken.

Ook na de rust bleef het een boeiend schouwspel omdat beide teams nadrukkelijk de aanval zochten. Uit zo'n goede aanval kwam Roda JC kort na de rust op voorsprong met Niek Vossebelt als eindpunt. Excelsior bleef het proberen, maar de sterke Roda JC-defensie met de ervaren Kees Luijcks als rots in de branding gaf geen krimp. Twintig minuten voor tijd wist Thijmen Goppel zijn sterke wedstrijd te bekronen door op aangeven van Serrarens de wedstrijd te beslissen: 3-1.