KERKRADE - Roda JC heeft het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten met een overwinning en kan zich richten op de play-offs tegen Excelsior. De Limburgers wonnen vrijdagavond in een doelpuntrijk duel met 4-3 van Telstar alwaar trainer Andries Jonker na afloop bekend maakte na drie jaar te zullen stoppen en voor een nieuwe uitdaging gaat.

Voor de "Witte Leeuwen" zit het seizoen er dus op en bijna hadden ze deze afgesloten met een overwinning. Op bezoek in Kerkrade stond men halverwege de tweede helft nog met 1-3 voor. Patrick Pflücke had de score voor de thuisploeg geopend, maar Ajax-huurling Giovanni zorgde met twee doelpunten voor een 1-2 ruststand.

In de tweede helft werd die marge zelfs twee door een treffer van Anwar Bensabouh. In he slotkwartier wist Roda JC echter alsnog de overwinning te grijpen. Via Guus joppen en topscorer Dylan Vente werd het gelijk en drie minuten voor tijd maakte Pflücke zijn tweede vanaf de strafschopstip: 4-3.