KERKRADE - Roda JC en FC Volendam zijn maandagavond een puntendeling overeen gekomen. In een open duel in het Parkstad Limburg Stadion vielen er kansen genoeg te noteren, maar werd er slechts tweemaal gescoord (1-1).

De gasten van trainer/coach Wim Jonk kenden een goede start. Een afzwaaier van Robert Mühren kwam precies voor de voeten van Achraf Douiri die de openingstreffer wist te maken. Onder aanvoering van Patrick Pflücke is de thuisploeg hierna sterker, maar keeper Stankovic houdt de Volendammers op de been.

Ook na de rust laat de doelman zich gelden bij reddingen op pogingen van Jensen en Emmers, maar moet halverwege de tweede helft toch capituleren. De bal wordt niet buten gespeeld bij een blessure van Ben Sallam en uiteindelijk kan Dylan Vente raak koppen. Kansen zijn er ook hierna nog aan beide kanten, maar Limbombe krijgt de bal niet langs Stankovic en aan de andere kant kopt Mühren in het zijnet.

Koploper FC Volendam heeft nu een voorsprong van vijf punten op FC Emmen dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.