KERKRADE - Roda JC heeft in het eigen Parkstad Limburg Stadion met eenvoudige cijfers gewonnen van FC Dordrecht. De ploeg van Jurgen Streppel zegevierde met 4-0.

De Limburgers waren van quitte af aan op jacht naar de treffer, maar de aanvallende intenties kregen pas na een ruim halfuur een beloning toen Roland Alberg gevloerd werd en zelf de strafschop wist te benutten. Toen Jordy Croux een minuut later die score verdubbelde was het duel feitelijk al beslist, want het arme FC Dordrecht kwam er niet aan te pas.

De zege was helemaal binnen toen Amir Absalem kort na rust de derde Roda-treffer wist te maken. Hoewel de overwinning was veilig gesteld liep Roda JC toch averij op. Erik Falkenburg zag rood na een vermeende elleboogstoot en even later werd ook trainer Streppel weggestuurd na commentaar op de leiding. Met tien man op het veld wist rechtsback Stefano Marzo in blessuretijd nog welde eindstand op 4-0 te bepalen.