BREDA - NAC heeft dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Roda JC en in de achtervolging op nummer twee, Almere City. Nadat Robin Schouten net na rust tegen een rode kaart aanliep leek het zelfs helemaal mis te gaan, maar dankzij invaller Mario Bilate ontsnapte men aan een nederlaag.

NAC voetbalde goed in het eerste kwartier en het was al vroeg raak. Robin Schouten, die deze week zijn contract verlengde tot 2024, was aangever, Sydney van Hooijdonk liet het balletje slim lopen en Mounir El Allouchi profiteerde. Toch kon NAC het goede spel niet vasthouden en het was zelfs aan doelman Olij te danken dat men de voorsprong tot de rust vasthield.

NAC kende vervolgens ook een prima begin van de tweede helft. Nick Venema passeerde twee man en legde af, maar Lewis Fiorini liet na om van dichtbij te scoren. Een paar minuten later ging het mis bij een handsbal van Schouten. Bas Nijhuis was onverbiddelijk, trok rood en gaf een penalty aan Roda JC. Olij had nog wel een antwoord op de inzet van Kees Luijckx, maar was kansloos op de rebound. Nog voor het uur was verstreken kreeg NAC de tweede klap te verwerken. Patrick Pflücke schoot op doel en via Dion Malone verdween de bal achter Olij.

In de laatste tien minuten koos trainer Maurice Steijn voor opportunisme en bracht Mario Bilate en Lex Immers en dit betaalde zich uit. Bilate maakte vijf minuten voor tijd de 2-2 en dat bleek tevens de eindstand.