BREDA - Door een 4-2 overwinning op Roda JC is NAC zeer dichtbij plaatsing voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Daarin zijn de Limburgers definitief uitgeschakeld.

Sinds de aanstelling van trainer Peter Hyballa en de komst van enkele versterkingen is NAC bezig aan een knappe opmars. Die kreeg deze zaterdag tegen Roda JC een vervolg. In de twaalfde minuut opende Elías Már Ómarsson al de score na een combinatie met Jort van der Sande. Tien minuten later was dat duo opnieuw betrokken bij een doelpunt. Omarsson bediende Van der Sande, hij gaf voor richting de tweede paal, waar Ezechiel Banzuzi binnenkopte.

Niek Vossebelt deed nog wat terug namens Roda door te scoren uit de rebound na een kopbal van Dylan Vente. Al snel bracht NAC de marge weer naar twee. Kort voor rust leverde Van der Sande zijn derde assist van de wedstrijd af, nu op Victor Wernersson die de bal schitterend in de bovenhoek plaatste.

Door goals van Arjen van der Heide (Roda JC) en een hele fraaie van Sabir Agougil (NAC) werd het uiteindelijk 4-2 voor de thuisploeg. NAC wipt op de ranglijst zo over FC Eindhoven en MVV Maastricht heen en staat nu vijfde. Deelname aan de play-offs kan de ploeg van Hyballa nauwelijks nog ontgaan. Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer negen Telstar zeven punten. Het dit seizoen teleurstellende Roda JC is met een veertiende plaats uitgeschakeld en speelt de komende weken slechts voor de spreekwoordelijke eer.