KERKRADE - Kees Luijckx (34) keert terug in Nederland bij Roda JC. De ervaren Noord-Hollander verliet de Limburgers in 2014 en speelde daarna in Griekenland, Hongarije en Denemarken. Hij zal in Kerkrade een contract voor één jaar tekenen.


De Castricummer laat op de website van Roda JC blij te zijn met de terugkeer: Ik vind het mooi om na 7 jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten‘.

Luijckx doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in het seizoen 2006-2007 bij Excelsior dat hem huurde van de Alkmaarders. Na zijn terugkeer bij AZ kwam de Castricummer nog uit voor ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC. In 2014 vertrok voor een korte periode naar Niki Volos in Griekenland en speelde bij Videoton in Hongarije. Sinds 2015 is Luijckx actief in Denemarken bij achtereenvolgens SønderjyskE en Silkeborg.