KERKRADE - Jong AZ zal de lange terugreis vanuit Kerkrade niet als onprettig ervaren. De ploeg van trainer Michel Vonk won op bezoek bij Roda JC namelijk met het kleinst mogelijke verschil. Yusuf Barasi zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.

Tot die treffer waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Jong AZ begon sterker met kansen voor Margaret en Buurmeester waarbij keeper Hoekstra handelend moest optreden. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor Jensen en Bouchouari. Vlak voor rust leek Jong AZ te scoren, maar de inzet van Lathouwers werd nog net van de lijn gekeerd.

In de tweede helft waren de gasten gevaarlijk via een van richting veranderd schot van Margaret, terwijl aan de overkant keeper Westerveld moest redden op een poging van Pflücke. Debutant Ernest Poku, koud vijf minuten in het veld, stond uiteindelijk met een goede voorzet aan de basis van de treffer van Barasi. In de slotfase mochten ook Maxim Dekker en Nick Twisk namens Jong AZ nog hun debuut in het betaalde voetbal maken. Zij en hun ploeggenoten bleven ondanks een slotoffensief van de Limburgers overeind: 0-1.