AMSTERDAM - In de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong Ajax een glansrijke overwinning behaald op Roda JC. Op De Toekomst won de ploeg van trainer Michael Reiziger met maar liefst 5-1.

Na een ruime tien minuten zaten de Amsterdammers al op rozen toen men binnen twee minuten net zo vaak scoorde. Noa Lang schoot de bal binnen na een assist van Vaclav Cerny en de Limburgers waren nog beduusd van die treffer toen Victor Jensen een afvallende bal tegen de touwen schoot. De wedstrijd leek beslist toen Cerny compleet vrij voor het doel opdook en de 3-0 wist te maken. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Mario Engels deed vanaf elf meter wel iets terug, maar nog voor de rust bepaalde Jasper ter Heide met een knappe hakbal de tussenstand op 4-1.

De tweede helft was net een paar minuten op gang toen Per Schuurs van afstand raak mikte waarna de wedstrijd gecontroleerd werd uitgespeeld. Door de zege stijgt Jong Ajax naar de achtste plaats. Komende vrijdag 15 februari gaat de ploeg op bezoek bij FC Eindhoven.

Jong Ajax - Roda JC 5-1 (4-1)