HOORN - Hollandia heeft zondag een klinkende zege weten te behalen op Groene Ster. De gasten uit Limburg kwamen er in het Julianapark niet aan te pas tegen de ploeg van trainer Anand Jagdewsing.

De thuisploeg kwam al in de negende minuut aan de leiding via Lotfi Attahiri en verzuimde eigenlijk daana om het duel al voor de rust te beslissen want dara kreeg het voldoende mogelijkheden voor. Zo belandde een inzet van Bart Spil via de keeper op de paal.

Spil zorgde uiteindelijk na een uur spelen alsnog voor de 2-0 na goed voorbereidend werk van Attahiri. Rond die fase moest keeper Joey Wiese ook zijn enige redding verrichten. Groene Ster was verder, mede door het sterke optreden van de Hollandia-defensie, aanvallend onmachtig. Vlak voor tijd stelde Jay van Ooijen de zgee helemaal veilig: 3-0.