ALMERE - Ook na de komst van trainer Alex Pastoor is het lek bij Almere City FC nog niet boven. In de eerste twee wedstrijden van 2022 verloor de Almeerse formatie al twee keer met dikke cijfers. Na de nederlaag tegen PSV (5-1) ging vrijdagavond Roda JC er met de punten vandoor (0-4).

Voor de Limburgers werd het een heerlijke wedstrijd waarin het duel feitelijk bij rust al beslist was. Aan de hand van een uitblinkende Patrick Pflücke scoorde Dylan Vente al na twee minuten en daar voegde Bryan Limbombe nog twee treffers aan toe, mede door weifelend optreden van keeper Etemadi.

Het murw geslagen Almere kon na de rust niet anders doen dan de schade zoveel mogelijk te beperken, maar vlak voor tijd maakte ook Vente zijn tweede en bepaalde zo de eindstand op 0-4.