VOLENDAM - FC Volendam heeft wederom getoond dat het dit seizoen de meest wisselvallige ploeg van de Keuken Kampioen Divisie is. De ploeg van trainer Wim Jonk gaf in de thuiswedstrijd tegen Roda JC een 2-0 voorsprong uit handen en ging met 3-4 onderuit.

Er leek na veertig minuten spelen geen vuiltje aan de lucht voor de Volendammers. Via twee prachtige treffers van Samuele Mulattiri in een tijdbestek van twee minuten was de thuisploeg op een comfortabele voorsprong gekomen en de aanvaller had zelfs nog kans op een hattrick. Als daarnaast ook Deul, El Azzouzi en Murkin iets scherper voor de goal waren geweest was die score zelfs hoger uitgevallen. Nu kon het gebeuren dat keeper Roggeveen zich verkeek op een hoekschop en Roda JC via Patrick Pflücke toch de aansluiting vond.

Het doelpunt gaf de Limburgers vertrouwen en blijkbaar FC Volendam een tik zo bleek na de rust want er ontstond een heel ander beeld. Waar in de openingsfase Antonucci nog dichtbij de 3-1 was met een al op de paal daar namen de gasten het initiatief over en kwamen halverwege de tweede helft op gelijke hoogte via Dylan Vente. Deze klap kwam nog harder aan en binnen het kwartier scoorden de Limburgers nog tweemaal, eerst door de tweede van Pflücke en vervolgens via invaller Fabian Serrarens. El Azzouzi bracht vlak voor tijd de spanning terug, maar zelfs zes minuten blessuretijd konden de Volendammers niet meer aan een punt helpen.