EMMEN - FC Emmen moet nog een klein weekje wachten op het vieren van de titel van de Keuken Kampioen Divisie. na de promotie van een week eerder won de ploeg van Dick Lukkien wel met 2-0 van Roda JC, maar omdat ook FC Volendam wist te winnen, en dus net als FC Emmen promoveert, moet het vrijdag in de uitwedstrijd bij FC Eindhoven gebeuren.

Het was na afloop nog even spannend in De Oude Meerdijk, want door een tijdelijke staking van FC Den Bosch - FC Volendam (1-2) moest de Drentse club nog even wachten totdat het eindsignaal in Brabant klonk.

FC Emmen kende een sterke openingsfase, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Jari Vlak veroverde de bal op het middenveld en gunde Jasin-Amin Assehnoun een niet te missen kans. Tien minuten voor de rust trok Roda-aanvoerder Richard Jensen aan de noodrem ten opzichte van de doorgebroken Reda Kharchouch en zag rood.

De tweede helft bracht weinig boeiends. Roda JC probeerde het wel, maar kon met tien geen potten breken. De enige grote kans voor Dylan Vente werd goed gekeerd door keeper Michael Brouwer. Uiteindelijk besliste invaller Metehan Güçlü de wedstrijd na een goede actie van Rui Mendes: 2-0.