KERKRADE - FC Eindhoven heeft zich middels een 1-2 overwinning op Roda JC verzekerd van een ticket voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

FC Eindhoven had vooraf gerekend wat er voor nodig was om zich te verzekeren van een plek in de play-offs. Naast puntenverlies van Telstar moesten de Brabanders afrekenen met Roda JC Kerkrade. Dat deed de ploeg van Rob Penders met moeite.

Alle deolpunten vielen na rust. Dyon Dorenbosch bracht de gasten op voorsprong, maar kort hierna maakte Dylan Vente met zijn twintigste van het seizoen de gelijkmaker. Mawouna Amevor werd met het benutten van de penalty in de 86ste minuut de matchwinner. De uitslag in Velsen maakte het Eindhovense feest compleet.