EINDHOVEN - FC Eindhoven en Roda JC hebben op de laatste speeldag van 2021 de punten gedeeld. In het Jan Louwers Stadion zat het venijn hem in de staart, want beide ploegen scoorden in de absolute slotfae (1-1).

Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen al waren er wel degelijk kansen aan beide kanten. Door een gebrek aan scherpte bleef de brilstand echter tot de 88e minuut staan.

Op dat moment werd er een handsbal in het Eindhovense strafschopgebied geconstateerd en Patrick Pflücke toonde zich vervolgens koelbloedig vanaf elf meter. Genoeg voor de zege was het echter niet want in de blessuretijd wist Maarten Peijnenburg vanuit een klutssituatie alsnog een punt te redden voor de thuisploeg.