ALKMAAR - Na vier overwinningen op rij is Jong AZ maandagavond met het kleinst mogelijke verschil onderuit gegaan tegen Roda JC. De enige treffer van de wedstrijd was een eigen doelpunt van Zico Buurmeester: 0-1.

Jong AZ begon sterk met drie kansen binnen het kwartier. Mo Taabouni zag eerst een schot langs de kruising gaan en de volgende poing gestopt worden door keeper De Boer, die even later ook paraat stond bij een kans voor Fedde de Jong. Op slag van rust werden de Limburgers gevaarlijk toen Van Anholt op de paal kopte.

Halverwege de tweede helft moest keeper Beau reus een inzet van Van den Berg kern, maar tien minuten later moest de goalie vissenbij een verkeerde terugspeelbal van Buurmeester. Jong AZ probeerde het nog et een slotoffensief, maar Roda JC bleef op de been.