ALMERE - Almere City FC blijft koploper NAC op de hielen zitten. Zaterdag boekte de ploeg van trainer Ole Tobiassen alweer de vijfde overwinning op rij. In het Yanmar Stadion werd Roda JC met 2-1 verslagen, een stand die al bij rust bereikt was.

De wedstrijd werd al binnen de minuut opengebroken. Patrick Pflücke kreeg na 45 seconden de bal uit de kluts voor zich en weet de bezoekers in de eerste minuut via de onderkant van de lat op voorsprong te brengen. Tussen de 30e en 40e minuut minuut weet de gehavende selectie van Tobiasen de wedstrijd te doen keren. Een vrije trap van Anwar Bensabouh wordt eerst nog afgeslagen, maar nadat Ryan Koolwijk de bal opnieuw inbrengt kopt Thomas Verheydt feilloos de 1-1 binnen. En nog voor rust komt Almere City FC zelfs op voorsprong. Na de zoveelste vlot lopende aanval legt dezelfde Verheydt in de eigen zestien de bal terug op Shayon Harrison en die schiet de 2-1 voorsprong op het scorebord.

Bouyaghlafen krijgt kort na rust de kans om de wedstrijd te beslissen, maar mikt voorlangs. Daarna houdt keeper Michael Woud de thuisploeg op de been door pogingen van Klaasen en Marzo onschadelijk te maken. De Tobiassen-equipe trekt de zege over de streep en volgt zo op twee punten van koploper NAC.