ROERMOND - Op dinsdag 9 augustus om 13.00 uur openen de deuren van het Ontmoetingscentrum (OC) aan de Minderbroedersingel 15 in Roermond. Velen kennen deze plek als voormalig schoolgebouw. Het initiatief is een samenwerking tussen het Leger des Heils en de Protestantse Gemeente Roermond (PGR). Vertegenwoordiger van de PGR, Klaas Baas; "Wat is het mooi dat we dit voormalig schoolgebouw weer mogen teruggeven aan de samenleving". In het OC wordt een grote 2e kans kledingwinkel en een koffiecorner gevestigd. Aalt Fikse van het Leger des Heils; "We gaan graag de samenwerking aan met lokale partners. Ons motto is 'voor de buurt – door de buurt'. Deze plek is van iedereen en ik hoop dat er, net zoals vroeger in deze school, vele vriendschappen gesloten worden tussen bezoekers". Klaas Baas voegt toe; "In het Ontmoetingscentrum is iedereen welkom voor een kopje koffie en thee en persoonlijke aandacht".

Het OC is vanaf 9 augustus elke dinsdag en donderdag geopend van 13.00 – 16.00 uur. Het is de bedoeling om uit te breiden naar meerdere dagdelen per week. De officiële opening zal in oktober plaatsvinden.

Naast bezoekers, zijn ook vrijwilligers welkom om mee te helpen in de winkel en aan de koffietafel. Omwonenden die kleding willen doneren, kunnen dit afgeven tijdens openingstijden of bellen met het telefoonnummer 06-51741725. Aalt Fikse van het Leger des Heils geeft aan dat de ontmoetingswinkel door vrijwilligers gerund wordt.