HEERLEN - Op meerdere locaties in Heeren en Kerkrade vonden vorige week donderdag en vrijdag doorzoekingen plaats in het kader van een lopend onderzoek naar witwassen, gekwalificeerde diefstal en hennepteelt in de vorm van een criminele organisatie. Vier personen werden aangehouden.


Begin dit jaar ontving de politie een MMA-melding (Meld Misdaad Anoniem) over een hennepplantage op de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Op 24 januari werden hier in een loods 1953 hennepplanten aangetroffen. Naast de illegale hennepteelt was er ook sprake van diefstal van stroom.

Met het aantreffen van deze hennepplantage stopte het onderzoek niet. De recherche heeft vorige week doorzoekingen gedaan bij woningen op de Bosstraat in Kerkrade en de Kanaalstraat en Gebroeders Hennenstraat in Heerlen. Hierbij zijn vier mannen tussen de 30 en 41 jaar uit Heerlen aangehouden. Bij deze doorzoekingen werden diverse gegevensdragers, voorwerpen die gebruikt worden bij voor de teelt van hennep en een bedrijfsbus inclusief materialen aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd in een van de woningen tijdens de doorzoeking fraude geconstateerd met de gas- en elektriciteitsmeter.

Vanwege het feit dat de verdachten in beperking zaten, is er niet eerder over dit onderzoek gecommuniceerd. De aangehouden personen zijn verhoord en vervolgens heengezonden. Het Openbaar Ministerie zal na het afronden van het onderzoek een besluit nemen over de verdere afhandeling van de zaak.