HEERLEN - Op zondag 19 januari wordt een 71-jarige man uit Heerlen gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de fraude helpdesk van de bank. Deze geeft aan dat er een groot geldbedrag is overgemaakt van de rekening van de man naar een andere rekening. De zogenaamde bankmedewerker geeft aan dat hij door digitaal mee te kijken op de rekening van de man het bedrag veilig kan stellen. De man geeft daar toestemming voor en er worden door de zogenaamde medewerker een aantal handelingen verricht.


Terwijl dat gebeurt, staat er iemand aan de voordeur van de 71-jarige man om zijn pinpassen op te halen. Te goeder trouw, overhandigt hij zijn pinpassen. Wanneer hij argwaan krijgt, is het al te laat. Even later blijkt dat binnen enkele minuten tijd 5 keer gepind is en daarmee voor duizenden euro’s is buitgemaakt. De verdachte die het geld heeft gepind, is vastgelegd op camerabeelden. Ondanks dat hij een mondkapje droeg, zou hij nog goed te herkennen moeten zijn.

Nader onderzoek lijkt uit te wijzen dat de verdachte in twee dagen tijd nog 3 slachtoffers in Heerlen op dergelijke wijze heeft opgelicht. Zo wist hij in totaal ruim 27.000 euro buit te maken. Herkent u de verdachte? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0800-6070, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).