BRUNSSUM - Twee personen zijn vanmiddag aangehouden voor betrokkenheid bij een productielocatie voor synthetische drugs. De locatie ligt aan de Rumpenerstraat in Brunssum.

De politie doet momenteel onderzoek op de plek van de productielocatie. Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat onderzoek doen naar de aard van de stoffen en de apparatuur die is aangetroffen. Daarna zal gestart worden met het ontmantelen van de locatie.

De twee verdachten zitten vast en hun betrokkenheid wordt onderzocht.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier.