SIMPELVELD - Vandaag heeft het Openbaar Ministerie Limburg (OM) TBS en een jaar celstraf geëist tegen een 33-jarige man uit Simpelveld die wordt verdacht van bedreiging, stalking en smaad aan het adres van politiemedewerkers en een bekend advocatenkantoor. De man wordt verdacht van negen feiten die hij pleegde in de periode april 2021 tot en met februari 2022. Het betreft een periode in zijn proeftijd.


Op 6 oktober 2021 ontving het callcenter van de politie meer dan 50 telefoontjes van de verdachte. Door de man werden meerdere beledigingen en bedreigingen uitgesproken in de richting van de politie.

Stelselmatig beledigen en bedreigen

Na dit incident bleef de verdachte stelselmatig medewerkers van de politie en een bekend advocatenkantoor lastig vallen met (doods)bedreigende en beledigende e-mails en berichten op social media. Bij deze berichten plaatste de verdachte afbeeldingen van twee agenten. Ook familieleden en een vriend van een van deze twee agenten ontvingen beledigende en bedreigende berichten. Daarnaast heeft hij videobeelden en foto’s op Facebook gezet waarop te zien is dat hij met een automatisch wapen aan het schieten was.

Eerdere veroordeling

In april 2021 werd de verdachte al veroordeeld voor smaad en belediging tegen een van dezelfde politiemedewerkers. Hij kreeg van de rechter een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast heeft hij een contactverbod opgelegd gekregen en een gedragsaanwijzing.

Tragisch

De officier van justitie vandaag op zitting: “Ondanks de veroordeling, het contactverbod en diverse (stop)gesprekken is de verdachte onverminderd doorgegaan. Als ik een politieman hoor zeggen dat hij door de bedreigingen en belaging al zes jaar lang geen levensvreugde meer kent met zijn gezin en in angst leeft, is dat uiterst tragisch.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.