BRUNSSUM - “In de huidige tijdgeest van #metoo en alles wat daarop is gevolgd kan het de verdachte toch niet zijn ontgaan dat hij als tennisleraar een bijzondere en pedagogische positie had. Hij zou dus verstandig en terughoudend moeten zijn in zijn contacten. In plaats daarvan geeft deze verdachte jonge meiden op social media te opzichtige complimenten, nodigt hij ze privé uit en kan hij zijn handen niet thuishouden.” Dat zei de officier van justitie vandaag in de rechtbank Maastricht over de 30-jarige tennisleraar uit Brunssum, die verdacht wordt van ontucht met minderjarige leerlingen. Het Openbaar Ministerie Limburg eiste een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Impact

“De verdachte heeft zijn positie als tennisleraar gebruikt en misbruikt en heeft alleen oog voor zichzelf gehad”, lichtte de officier van justitie toe. “Op geen enkel moment heeft hij rekening gehouden met de impact die zijn handelen op zijn jeugdige slachtoffers heeft gehad. Tieners, die weerstand moeten bieden aan de gladde praatjes en volhardende verzoeken en seksuele toespelingen van verdachte: hun tennisleraar tegen wie ze opkijken. De gevolgen voor de slachtoffers, jongens en meisjes, zijn groot.”

Gedragspatroon

Het Openbaar Ministerie rekent het de verdachte zwaar aan dat het hier geen incident betreft, maar een gedragspatroon. Bovendien stemt de procespositie van de verdachte niet gerust. Om die reden moet de verdachte volgens de officier een forse stok achter de deur krijgen en bovendien door de Reclassering begeleid worden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.