HEERLEN - Woensdagochtend 8 september is het lichaam van een vrouw aangetroffen in een woning aan de Laurierstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en gaat er inmiddels vanuit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Woensdagochtend is in een woning aan de Laurierstraat het lichaam van een overleden bewoonster aangetroffen: een 56-jarige vrouw. Daarop is er uitgebreid onderzoek opgestart. Inmiddels kan de conclusie getrokken worden dat er sprake is van een onnatuurlijk overlijden. Er wordt uitgegaan van het scenario dat er sprake zou zijn van een misdrijf. Er is een Team Grootschalige Opsporing opgestart waarin onderzoek gedaan wordt naar het overlijden van de 56-jarige vrouw.

Ten behoeve van dit onderzoek is het belangrijk een zo volledig mogelijk beeld van het leven van het slachtoffer te vormen. Ook wordt geprobeerd de laatste dagen van haar leven in kaart te brengen. De eerste dagen van het onderzoek stonden en staan dan ook in het teken van uitvoerig buurtonderzoek.


De onderzoeksresultaten geven tot nu toe aanleiding om te denken dat de vrouw eind week 35 om het leven is gebracht. Daarom is de oproep richting omwonenden: wie heeft donderdag 2 september of vrijdag 3 september iets in of rondom de flat aan de Laurierstraat gezien dat is bijgebleven? Bijvoorbeeld iemand die in uw ogen vreemd gedrag vertoonde of iets anders dat u opviel? Neem dan contact op! Dat kan via 0900-8844, via Team Criminele Inlichtingen: 088 – 661 77 34 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Meer informatie over het onderzoek kan nu nog niet gedeeld worden, maar zal in een later stadium gedeeld worden via het dossier op politie.nl.