WITTEM - In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april werd er op de Rijksweg N278 een gewelddadige woningoverval gepleegd. Daarbij werd de bewoner gekneveld en mishandeld. Het daaropvolgende onderzoek heeft nieuwe inzichten teweeg gebracht en heeft o.a. geleid tot een bijstelling van het tijdsvenster. Daarmee is er ook een bredere groep mogelijke getuigen ontstaan waar de politie in het belang van het onderzoek graag mee in contact komt.

Er lijken drie verdachten verantwoordelijk te zijn voor de woningoverval. Alle drie de mannen droegen ten tijde van de overval gezichtsbedekkende kleding. Eerder is al bekend gemaakt dat zij het slachtoffer knevelden en met een steekwapen verwond hebben. Het slachtoffer raakte daarbij dusdanig gewond dat hij voor de benodigde medische zorg naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

Oproep
Eerder werd aangegeven dat de overval ergens tussen 01:00 en 02:00 uur gepleegd zou zijn. Nader onderzoek heeft geleid tot een bijstelling van dit tijdsvenster. Het tijdspad waarbinnen het incident zou hebben kunnen plaatsvinden, zou veel breder liggen: ergens tussen dinsdagavond 27 april 23.00 uur en woensdagochtend 28 april om 05:00 uur. Daarmee wordt ook de doelgroep van mogelijke getuigen waarmee de politie graag in contact komt groter. Reed u die bewuste periode over de Rijksweg N278 in Wittem? Of heeft u via bijvoorbeeld een videodeurbelsysteem of dashcam beelden van de Rijksweg N278 in deze tijdsspanne? Neem dan contact op middels 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Daarnaast is het ook mogelijk beelden te uploaden via www.politie.nl/upload.